22 Şub 2009

Google'ın En Faydalı Arama Servisleri




Dünyanın internet devi Google, her geçen gün hizmet yelpazesini genişletiyor. Öyle ki; bunları takip etmek, hangi servisin ne işe yaradığı öğrenmek çoğu kullanıcı için büyük bir problem teşkil ediyor.Google ve servislerini etkin olarak kullanabilmek internet sektöründe iş yapanlar için gerçekten önemli bir meziyet.Zira internet gittikçe artan ve herkesin ağzını sulandıran bir pazar payına sahip. İnternet reklamcılığı, internet gazeteciliği vs derken milyonlarca kişinin ekmek yediği bir sektör oluştu.Bu sektörden büyük küçük herkes pay koparmanın peşinde.Büyük şirketlerden tutun da freelancer dediğimiz grafiker ve webmasterlara kadar interneti etkin kullanmak bu pastadan en büyük payı almak için olmazsa olmaz şartı.Türkiye'de İnternet=Google gibi bişey olduğundan Google'ı iyi tanımak gittikçe daha önemli hale geliyor.


Gelelim başlığımızın asıl içeriğine. İşte büyük küçük demeden her türlü bilgiyi etkin şekilde bulabilmenize ve kullanabilmenize yarayan Google arama servisleri:



  • Google Arama Motoru'nun Etkin Kullanımı


Google markasının yaratılmasındaki ilk basamak olan Google arama motoru Türkiye'de bir çok kişinin açılış sayfası hatta interneti google'dan ibaret sananların sayısı da azımsanacak gibi değil.Durum böyleyken bu bir kutucuk ve iki butonun aslında çok daha fazlasını yapabildiğini anlatmak farz oldu.İşte Google arama motoru ile yapabilecekleriniz:


Hesap Makinesi

Google arama motorunu bir hesap makinesi olarak kulanabilirsiniz. Google arama kutusuna yapmasını istediğiniz matematiksel işlemi girip enter'a basmanız yeterlidir.Toplama çıkarma gibi basit işlemlerin yanında karmaşık işlemleri de yapabilirsiniz.Ölçüm birimleri, dönüşümler ve fiziksel sabitlerin dahil olduğu matematik problemlerini çözebilir.Ayrıca matematiksel ifadeleri de tanıyabildiğini de ekleyelim.Örneğin;


2+3 = Google


7 + (((6 / 2) * 12) / 9) = Google


5! = Google


1 mile to meter = Google


Google ile yapabileceğiniz matematiksel işlemlerin tam listesine şuradan bakabilirsiniz.



Dosya Türlerine Göre Arama

Google, artık arama sonuçlarını sadece HTML olarak sunmuyor. 12 farklı dosya türünü tarayıp kullanıma sunan Google'ın bu sayıyı yakın zamanda daha da yukarı çıkaracağını tahmin etmek çok da zor değil. Bu servisin desteklediği dosya türleri şöyle: PDF belgeleri Microsoft Office, PostScript, Corel WordPerfect, Lotus 1-2-3 belgelerini görebilir ve kullanabilirsiniz.Uzantılarına göre ayırt etmek isterseniz liste şöyle:


Adobe Portable Document Format (pdf)
Adobe PostScript (ps)
Lotus 1-2-3 (wk1, wk2, wk3, wk4, wk5, wki, wks, wku)
Lotus WordPro (lwp)
MacWrite (mw)
Microsoft Excel (xls)
Microsoft PowerPoint (ppt)
Microsoft Word (doc)
Microsoft Works (wks, wps, wdb)
Microsoft Write (wri)
Rich Text Format (rtf)
Shockwave Flash (swf)
Text (ans, txt)


"Belirli bir dosya tipine sahip belli bir sonuç grubunu görmeyi tercih ederseniz (örneğin PDF bağlantılarını) aradığınız terimlerle birlikte arama kutusuna filetype:[uzantı] (örneğin, filetype:pdf) ifadesini ekleyin."


Not: Html dışında bir uzantıyı görüntüleyebilmek için gerekli programın bilgisayarınızda mevcut olması gerekmektedir.Örneğin; .pdf uzantılı dökümanlara erişebilemek için Acrobat Reader programının bilgisayarınızda kurulu olması gereklidir.


Benzer Sayfaları Arama

Google'ın en faydalı özelliklerinden biri olan benzer sayfaları arama fonksiyonu aslında göründüğünden çok daha fazla işe yarabilir.Sistem şöyle işliyor: arama çubuğuna benzerini aradığının sitenin adresini yazıyorsunu ve önün related: ekliyorsunuz.(related:www.site.com.tr) Google bu komutu aldığında gördiğiniz site ile benzer içerik taşıyan siteleri listeleyecektir.


Peki bu ne işimize yarayacak? derseniz:
1-Sevdiğiniz içerikte ve işlevde bir site ile aynı işlemleri yapabilen farklı siteler bulabilirsiniz.Örneğin birbirinden farklı sosyal imleme sitelerini bu şekilde bulabilir blogunuzu ekleyebilirsiniz.
2-Sektördeki rakiplerinizi öğrenebilir ve onları daha yakından tanıyabilirsiniz.Bilgi çağında yaşadığımız şu günlerde bunun önemini ekstradan anlatmaya gerek duymuyorum.
3-Herhangi bir konuda araştırma yaparken daha fazla bilgi bulabilmek için kullanabilirsiniz.

Bu mantıkla çalışan diğer servisler ve ne işe yaradıkları ise şöyle:

site:www.site.com Sitenizdeki dizini oluşturulmuş sayfalar
link:www.site.com Sitenizin ön sayfasına bağlantı oluşturan sayfalar
cache:www.site.com Sitenizin geçerli önbelleği
info:www.site.com Sitenizle ilgili olarak elde ettiğimiz bilgiler

Çoğu webmaster bu servisleri zaten kullanıyor ama tekrar hatırlatmakta fayda var.

Gelişmiş Arama Operatörleri
Google ile arama yapacaksanız sadece girdiğiniz kelimeler bütününe bağlı değilsiniz.Aradığınız anahtar kelimeye ekliyeceğiniz küçük kelimelerle çok daha gelişmiş sonuçlar elde etmeniz mümkün.
Gelişmiş Arama ile sayfaları şu kriterlere göre arayabilirsiniz:
Gelişmiş Arama ile sayfaları şu kriterlere göre arayabilirsiniz:
girdiğiniz kelimelerin HEPSİNİ içerenler
girdiğiniz kelime grubunu aynı şekilde içerenler
girdiğiniz kelimelerden en az birini içerenler
girdiğiniz kelimelerden hiç birini İÇERMEYENLER
belirli bir dilde yazılmış olanlar
belirli bir dosya biçiminde oluşturulmuş olanlar
belirli bir dönemde güncellenmiş olanlar
belirli bir etki alanında veya web sitesinde bulunanlar

Bunları nasıl yapacağınız ise çok basit bir mantığa sahip.Örneğin;

OR (veya) Araması yapabilmek için arama çubuğuna yazacağınız kelimelerin arasına OR operatörü eklemelisiniz : istanbul or bursa gibi...

Etki Alanı Araması yapabilmek için anahtar kelimenizin sonuna site: ekleyerek kelimenizin sadece belirttiğiniz sitede aranmasını sağlabilirsiniz.Örneğin Uludağ Üniversitesinin internet sitesindeki harç bilgilerine erişmek için harç site:www.uludag.edu.tr yazmanız yeterli.

Google'ı bu mantık ile bir İngilizceden İngilizceye sözlük olarak kullanabilirsiniz. Arama şeklimiz ise şöyle olmalı: "what is + anahtarkelime" ya da "define:blog" Örneğin; what is blog

Gelişmiş arama operatörlerinin tam listesine şuradan bakabilirsiniz.


Doğum Tarihi ve Yer Bilgisi

Basit ve gereksiz gibi görünse de bazen çok işe yarayabilecek bir fonksiyon daha... İstediğiniz bir ünlünün ya da bir ülkenin nüfus bilgisini kolayca edinebilirsiniz.
birthday + anahtar kelime
population + ülke, şehir vs

  • Google Özel Arama Motoru

Madem aram motorundan başladık o zaman işi biraz profesyonelliğe dökelim.Google Custom Search Engine adını verdiği bu servisi ile size özel bir arama motoru yaratma imkanı veriyor.Google'ın bu fonksiyonu ile sitenize sadece belirli bir alanla ilgili arama yapabileceği bir arama motoru ekleyebilirsiniz.Kullanıcılarınız bu motoru kullanarak içeriğinizden daha kolay faydalanabilir.Üstelik bu özellikle beraber kullanacağınız bir başka Google güzelliği olan Adsense kullanarak para da kazanabilirsiniz.Oluşturduğunuz arama motoruna kullanıcılarınız da karkı yapabileceğini ve bu arama motorunu kendi sitelerine de ekleyebileceğini de ekleyelim.

Örnek olarak Opera tarayıcı ile ilgilin Türkçe kaynaklara erişebileceğiniz şu arama motoruna bakabilirsiniz.Bu servisi kullanmak için şu küçük formu doldurmak yeterli.


  • Google Akademik

Adın da anlayabileceğiniz gibi bilimsel çalışmalarınıza kaynak makaleler bulmanız için hazırlanmış bir Google servisi Google Akademik."Devlerin omuzunda yüksel" gibi çok güzel bir slogana sahip bu özellik ile tek tıklama ile web'de kayıtlı makalelere ulaşmak mümkün.Bunun ne kadar büyük bir kolaylık olduğunu ancak benim gibi araçtırmaya meraklı üniversite öğrencileri ve akademik kariyer planlayanlar bilir.Henüz Türkçe kullanımı mevcut olmayan bu servis 16 dilde akademik eser aranmasına imkan veriyor.En çok kullanılacak olan elbette ingilizce olanı ama tam olarak listesi şu şekilde:

Türkçe (Sadece arayüzü Türkçe'dir)

Almanca
Çince (Basit)
Çince (Eski)
Danca
Fince
Fransızca
Hollandaca
İngilizce
İspanyolca
İsveçce
İtalyanca
Japonca
Korece
Norveçce
Portekizce (Brezilya)
Rusça


Akademik arama motorunun da kendine göre bir kullanımı mevcut.Örneğin belli bir yazarın makalelerini ve eserlerini aramak istiyorsanız arama çubuğuna author:yazarınadı şeklinde bir ibare ile ulaşabilirsiniz.Yukarıda anlattığımız Gelişmiş Arama Operatörlerinin hepsini akademik arama moturunda da kullanabilirsiniz.Henüz Beta olan bu hizmet gelişim süreci tamamlandığında çok kişinin işini kolaylaştıracak.


  • Google Insights


İşte size stratejik öneme sahip bir arama motoru daha! Google Insights ile istediğiniz anahtar kelimenin hangi ülkede, şehirde hangi kategorilerde ne kadar aranmış öğrenebilirsiniz.Yani Google sizinle aramaları kaydettiği veritabanını paylaşıyor.Özellikle reklamverenlerin çok işine yarayacağını düşündüğüm bu servis ile ilgilendiğiniz alana göre anahtar kelimelerinizin hangi dönemden itibaren hangi coğrafyada ne kadar arandığını tablo halinde karşılaştırılmış olarak görebilirsiniz.Konu ile ilgili güzel bir makaleye şu adresten ulaşabilirsiniz.


  • Google Trends

Google amcamızın bize sunduğu bu güzellik ise yukarı da anlattığımız özelliğin biraz daha ticari iş yapmayanlara yönelik olanı.Yani bilgisayar başında otururken aklınıza birden "Acaba şu kelime hangi ülkede daha fazla aranıyor?" diye bir soru gelebilir.İşte o zaman kullanacağını bu güzel servis ile Google'da hangi kelimenin hangi ülkede, şehirde, ne zamandan beri arandığını görebilirsiniz.Ve artık yeni bir özellik ile site trafiklerini de görmemizi mümkün kılan bu güzel servis çoğu haber sitesine bol bol malzeme verebilir.Nasıl mı? Örneğin; önümüzde malum yerel seçimler var.Aratın Google Trends ile Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadir Topbaş karşılaştırılmasını hemen altına döşeyin yaratıcı bir yorum.Alın size seçim analizi :)



  • Google 3D Warehouse


Google'ın el atmadığı alan kalmadı diye düşünmeden edememize yol açan bir proje daha.Özellikle grafiker, mühendis vb meslek erbablarının çok işine yarayacağını düşündüğüm Google 3D Warehouse hizmeti ile Google'ın 3 boyutlu modellemeler hazırlamaya yarayan programı SketchUp ile yapılmış 3 boyutlu çalışmalar arasında arama yapabilirsiniz.En basit objelerden, köprülere, camilere hatta komple şehir modellemelerine ulaşabileceğiniz bu servis tamamen kullanıcılarının katkıları ile zenginleşiyor.Türkçe hizmet de vermesi ayrı bir güzellik olmakla beraber Google Earth ile bütünleştiğinde ortaya muazzam işlerin çıkacağı sinyallerini de vermektedir.



  • Google Jobs

Malumunuz Google bir dünya markası... İnternet sektöründe profesyonel olarak çalışan herkesin hayalini kurduğu bir dünya markası... İnternette dolaşan Google çalışma ofislerinin fotoğrafları ile çoğu kişinin vay be demesine yol açan bu marka ile çalışmak aslında o kadar uzak değil. Çalışanlarından en yüksek verimi anlmak için onları rahat ettirmenin her türlü yolunu deneyen Google ile çalışmak için yine Google'a başvurmanız gerekiyor.İşte Google Kariyer bu işe yarıyor. Size Google'ın hangi ülkede hangi pozisyonda elemana ihtiyaç duyduğunu adım adım gösteriyor.Bu kriz ortamında işsiz web developerlara bir umut verelim dedim.Belki işe yarar.An itibariyle İstanbul'da şubelerine bir iş arkadaşı arıyorlar.Çok iyi ingilizcem var ben bu işi alabilirim diyorsanız burdan buyrun.



  • Google GOOG-411

İşte sadece Google'dan beklenebilecek bir proje daha! Eğer ilk kez duyuyorsanız oluşacak muhtemel şaşırma ifadelerinizden biz sorumlu değiliz.Bildiğiniz gibi 411 Amerika'nın bilinmeyen numaralar servisi, yani Amerika'nın 118'i.Google buradan hareketle başlattığı bu servis ile devrim niteliğinde bir olaya imza attı.Sistemin işleyişi şöyle:

Servisin ücretsiz numarasını olan 1-800-466-4411 cep telefonumuz ile arıyoruz, ardından bulunduğunuz yeri tarif ediyoruz. Sonra da bilgi almak istediğiniz kategoriyi söylüyoruz. Ve GOOG-411 size isterseniz anında isterseniz de SMS olarak bilgi veriyor. Örneklemek gerekirse; 1-800-466-4411 aradığınızda telesekreter size nerede yaşadığınız soruyor, siz las vegas diyorsunuz ya da posta kodunu giriyorsunuz, sonra onları neden rahatsız ettiğinizi soruyor siz de pizza istiyorum diyorsunuz ve size las vegas'taki pizzacıları sıralıyor.İstediğiniz bir tanesini seçiyorsunuz ve Google sizi o pizzacıya bağlıyor.Nasıl güzel di mi? Şu an sadece Amerika ve Kanada'da çalışan bu sistem inanın geleceğin teknoloji ürünlerinin bir çoğuna rehberlik edecek.



  • Diğer Google Arama Motorları

http://www.google.com/unclesam
http://www.google.com/linux
http://www.google.com/bsd
http://www.google.com/mac
http://www.google.com/microsoft
http://www.google.com/firefox

Not: Bu makale kaynak gösterilmek sureti ile kullanılabilir.

21 Şub 2009

Türk Sinemasının En Kötü Adamları

İyilerin iyi olduğunun anlaşılması için önce kötüleri tanımak gerekir ya, işte onlar Türk sinemasında iyileri en iyi yapan adamlardı. Peyazperdeye yansıyacak her öykü onların semtine uğramadan bitmezdi, bitemezdi.Jön değillerdi ama jönleri jön yapan adamlardı. Onlar olmasa Cüneyt abi dövecek adam bulamaz, Türk milleti tavuk nasıl yenir öğrenemez, belki de esaskız asla esasoğlanla tanışamazdı, zira önce başının belaya girmesi sonra da esasoğlan tarafında kurtarılıp bi'şeyiniz yok ya küçükhanım denmesi lazımdı.Nitekim hiçbir Türk filmi onlar olmadan tadını bulamazdı.Onlar kim mi? Türk sinemasının en kötü adamları...



1) Erol Taş


Türk sinemasının en büyük ustalarından biri olduğunu oynadığı kötü karakterler yüzünden yediği dayaklarla anladığımız Erol Taş, ardında sayısız film bırakarak 1998 yılında aramızdan ayrılmıştır.Özellikle kahkahası ve tavuk yiyişi ile zihinlerimize kazınan Erol Taş, soyadına nispet yaparcasına güzel yüreği ile anılacak.



2) Nuri Alço


Bornozuyla, viskisiyle ve tabiki Emrah'ın annesi ile olan düzeyli ilişkisiyle bir çok kişinin hafızasında unutulmaz izler bırakan Nuri Alço abimizin aslında ne kadar beyefendi olduğunu yeni yeni anlamaya başladık.Gazoz meselesine hiç girmiyorum zaten.



3) Çoşkun Göğen




Türk sinemasının en iş bitirici adamı imajını sonuna kadar hakeden Tecavüzcü Çoşkun, çoğu zaman karşılaştırıldığı Nuri Alço'dan farklı olarak gazoza ilaç atma, videoya çekip şantaj olaylarına girmeden orman fantazileriyle meşhur olsa da Antalya'nın amigosu olarak daha çok sevilmektedir.



4) Önder Somer


Türk sinemasının erken yitirdiği en büyük yeteneklerinden biri daha... İnce bıyığı, her zaman özenle taranmış saçları ile yakışıklı, yakışıklı olduğu kadar zengin ve umutsuz kadınları kandırarak köşe olma hayalleri kuracak kadar (hatta parayı kumarda yiyen üvey baba olacak kadar) kötü olabilen nadir isimlerdendi.Mekanı cennet olsun.



5) Turgut Özatay



Karşımıza bazen Sezercik'imizi kovalayan Eokacı gaddar bir komutan bazen de Kara Murat'ın karşısında tir tir titreyen Öküzbaş Alyon olarak çıkan Turgut abimizin aslında favori işi kasetçi kasetçi gezip şiki şiki baba kasedi aramaktır.




6) Bilal İnci


Zalim köy ağası rollerinin tartışmasız en iyi ismi. Esasoğlana gönül veren esaskızımızı zorla iğfal etmesiyle meşhurdur ama biz onu Tarkan serisinin tarihe damgasını vurmuş kötü adamı Kostok olarak sevdik, bağrımıza bastık.


7) Hikmet Taşdemir



Kiralık katillerin en karizmatik ismi Hikmet Taşdemir aslında hepimiz Gaddar Kerim olarak sevdik.Rol aldığı sayısız filmde deri eldivenleri olmadan ateş ettiğini gören olmamıştır.O kadar da işine saygılıdır.


8) Hüseyin Peyda




Bazen hain, gaddar ve para düşkünü mafya babası olan bazen de kızını maraba kısmına vermeyen zalim bir baba olarak karşımıza çıkan Hüseyin Peyda, özellikle sakalları ve bastonu ile Türk sinemasının en baba isimlerinden.




9) Süheyl Eğriboz - Çetin Başaran - İbrahim Kurt - Cevdet Özalaş



İşte Türk sinemasının en kötü çetesi.Kendilerine önderlik edecek bir mafya babası bulmayı adet edinmiş bu dörtlünün daha kendi başlarına kötülük yaptıkları görülmemiştir.E onları hiçbir kuvvet ayıramadığına göre biz neden ayıralım.Sonra bizi de döverler falan neme lazım.




10) Şişko Nuri




Vee işte O! O bir hayvan düşmanı. O bir eşşek fetişisti. O bir ki üç Şişko Nuri!
"babam alacak bu sipayi,binicem üstüne sonra vurucam kirbaci,vurucam kirbaci,babamin çok parasi var,bir çuval para verir alir sipayi..." repliği ile bir jenerasyonun çocukluğunu karartan bu sevimli insana selam etmeyi kendime bir borç bilirim sayın seyirciler.

Adını burada zikredemediğimiz Türk sinemasının gönül değil ömür veren bütün ustalara saygılarımızla...

24.02.2008-Düzenleme
Türk sinemasının emektar oyuncularından, Cüneyt Arkın filmlerin ‘kötü adamı' olan Yılmaz Kurt, 82 yaşında İzmir'de hayatını kaybetmiştir. Yeşilçam dünyasının ve sevenlerinin başı sağolsun.

Sinema Tarihinin En Seksi 10 Kadını

Entelektüel stiliyle tanınan erkek dergisi GQ, kasım sayısında filmlerde canlandırdıkları karakterle erkeklerin aklını başından alan sinema tarihinin en seksi kadınlarını belirledi. Liste, 'Dr. No'nun Ursula Andress'inden 'Bonnie ve Clyde'ın Faye Dunaway'ine pek çok önemli kadın oyuncu ve filmi belleklerde yeniden canlandıracak.



1- Ursula Andress / Dr. No


URSULA Andress en beğenilen Bond kızlarından biri olan Honey Ryder'ı canlandırdığında, sadece 26 yaşındaydı. Ama bu filmdeki oyunculuk performansı ve giydiği kemerli bikinisi Andress'i her daim erkeklerin aklını başından alan yıldızlar listesinde tutmaya yetti. Andress'in kendine özgü duruşuyla baştan yarattığı tipleme o kadar tutuldu ki kendisinden sonraki her Bond kızından onun gibi tehlikeli, baskın, atletik ve seksi olması beklendi.

2- Melanie Griffith / Something Wild (Vahşi Bir Şey)


Jonathan Demme imzalı 1986 yapımı 'Something Wild', film olarak sıradanlığını Melanie Griffith'in olağanüstü güzelliğiyle aştı. Filmde birbirine zıt iki karakteri canlandıran Griffith, sinemaseverlerin zihnine özellikle canladırdığı karakterlerden biri olan Lulu'nun, sevgilisini yatağa bağladığı fantastik ve seksi sahneyle kazındı.


3- Nastassja Kinski / Paris, Texas


Nastassja Kinski, çektiği tüm filmlerle erkek izleyicilerini kendine aşık etti. Ama Kinski'nin en seksi rolü kuşkusuz ünlü yönetmen Wim Wenders'in 1984 yılında çektiği 'Paris, Texas'taki masumiyet, baştan çıkarma ve zıtlıkların yarattığı güzellikle harmanlanan Jane'di.

4- Ludivine Sagnier / Swimming Pool (Havuz)


DünyanIn en önemli kadın oyuncularının yer aldığı böylesi bir listede 1979 doğumlu üstelik daha ünlü bile olmamış Ludivine Sagnier'in yer almasının en önemli nedeni, 'doğal güzellikleri' elbette. Sagnier'in bu güzelliklerinin en dikkat çektiği film ise ünlü Fransız yönetmen Français Ozon'un 'Swimming Pool'u ve bu filmdeki havuz başında çıplak güneşlenme sahnesi.

5- Charlotte Rampling / The Night Porter (Gece Bekçisi)


Genç sinemaseverlerin halim selim bir kadın oyuncu olarak tanıdığı Charlotte Rampling, 1974 yılında rol aldığı 'The Night Porter' filmindeki Nazi subayı Lucia rolüyle bir dönem erkeklerin aklını başından almıştı. Rampling'in çekiciliğinin kaynağında dişiliği ve maskülenliği harmanlayan özel duruşu vardı.


6- Faye Dunaway / Bonnie and Clyde


Bonnie ve Clyde'ın hikayesinin anlatıldığı bu filmden zihinlerde Warren Beatty'nin soğuk ve karizmatik seksapelinden çok Fay Dunaway'in sonuna kadar dişi halleri kaldı. Film çok fazla erotik sahne barındırmamasına rağmen Dunaway her hareketine sinmiş kadınsılığı ve çekiciliğiyle erkeklerin her dönem favorisi oldu.

7-Eva Green / The Dreamers (Düşler, Tutkular ve Suçlar)


Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci'nin 2003 yapımı 'The Dreamers' filminin Isabella'sı Eva Green bu filmdeki performansıyla listede yer almayı garantileyen isimlerden. Filmin sansürsüz yayınlanan pek çok fetiş sahnesindeki cüretkarlığı ve doğanın bahşettiği hediyeleri rahatça sergilemesi ile bile bunu hak ediyor.


8- Karen Allen / Animal House (Hayvan Evi)


Karen Allen'ın ne bir erotik sahne ne de çıplak bir görüntüsünün yer aldığı 'Animal House'la bu listede yer almasının nedeni sadece bir tişörtle seksi olabilme yeteneğinde yatıyor. Bu yetenek yönetmen John Landis'e göre tamamen Allen'ın çocuksu ama aynı zamanda olağanüstü seksi yüzüyle ilintili.


9-Jean Seberg / Breathless (Serseri Aşıklar)


Jean Seberg, 'Serseri Aşıklar'da Jean Paul Belmondo'ya “Paris'te benden daha güzel kızlar var” derken aslında yalan söylediğini kendisi de biliyordu. İncecik bedeni ve kısacık saçlarıyla o dönem erkeklerin hayal ettiği kadın tipinden hayli farklı bir portre çizen Seberg'in seksapeli tam olarak da bu zıtlığında yatıyordu.

10- Brigitte Bardot - Jane Birkin / Don Juan 73


Hâlâ erkeklerin iç geçirerek andığı 70'li yılların seksapel timsalleri Brigitte Bardot ve Jane Birkin'in birlikte rol aldığı 'Don Juan 73'ün en akılda kalıcı yanı, kuşkusuz Birkin ve Bardot'nun aynı yatakta çıplak oldukları sahneydi. Jane Birkin yıllar sonra yaptığı açıklamayla zaten bu tespiti doğruladı: “Çok kötü bir filmdi. Ama Bardot'yla yatak sahnemiz her açıdan mükemmeldi. O dönemlerde Brigitte'in vücudunun her parçası gerçekten mükemmeldi.”

17 Şub 2009

En Seksi 10 Victoria's Secret Modeli

Tüm dünyada özellikle kadınların inanılmaz bir beğenisini kazanan giyim markasıVictoria's Secret, her sene geleneksel olarak düzenlediği iç giyim defilesiyle erkeklerin de ilgisini çekmeyi de çok iyi becermekte. Birbirinden güzel mankenlerle düzenlenen bu geleneksel moda şovu sunulan ürünlerden çok sunan Melekler'i ile konuşuluyor. 1997 yılından beri düzenlenen Victoria's Secret Fashion Show'da yer alabilmek için sadece güzel olmanız yeterli değil aynı zamanda çok da iyi bir model olmanız gerekmekte. Bunu nerden mi çıkardık? İsterseniz listemize bakıp siz karar verin!



1. Adriana Lima



12 Haziran 1981 doğumlu Brezilyalı süpermodel Lima, 1999 yılında girdiği Victoria's Secret dünyasında hızla yükselerek 2000 yılından beri Victoria's Secret'ın vazgeçilmez meleklerinden biri oldu.Melek olarak Bob Dylan ile beraber yer aldığı "Angel in Venice" adlı reklam filmi ile Amerika'nın en büyük spor organizasyonlarından olan Super Bowl'da 103.7 milyon kişi tarafından seyredildi.



2. Marisa Miller



Victoria's Secret'ın vazgeçilmez modellerinden Marisa Miller, 6 Ağustos 1978 tarihinde Amerika'nın California eyaletinde dünyaya geldi. Adını ilk olarak dünyanın en çok okunan spor dergisi Sports Illustrated 'a verdiği pozlarla duyurdu.2001 yılından beri beraber çalıştığı Victoria's Secret adına ilk kez 2007 yılında podyuma çıktı.




3. Selita Ebanks



1983 yılında Karayiplerde bir İngiliz sömürgesi olan Cayman Adaları'nda doğan Selita Ebanks, 2005 yılında ilk siyahi model olarak Victoria's Secret Meleklerinden biri oldu.


4. Tyra Banks

Amerika'nın en ünlü televizyon yıldızlarından biri olan Tyra Banks, 1997 yılından beri Victoria's Secret ile beraber çalışıyor.Ayrıca kendisi Victoria's Secret Meleği olan ilk Afrika kökenli model.



5. Izabel Goulart



24 yaşındaki Brezilyalı süpermodel İzabel Goulart, 2005 yılında kaltıldığı Victoria’s Secret ailesi adına ilk kez 2006 yılında podyuma çıkma şansını elde etti.



6. Heidi Klum






İlerlemiş yaşına rağmen hala güzelliğini ve cazibesini koruyan Alman asıllı Amerikalı model Klum, Victoria’s Secret Fashion'un ilk gününden beri podyumlarda. Oyunculuk ve tasarımcılık da yapan Klum, Victoria’s Secret Fashion'da taşıdığı ilk ürün olan “The Body” lakabını taşıyor.





7. Miranda Kerr





Victoria's Secret'ın ilk Avustralı modeli olan Miranda Kerr, 25 yaşında ve sade güzelliği ile göz dolduruyor. 2007 yılından beri Victoria's Secret ile beraber çalışan Kerr, modellik hayatına 1997 yılında başlamış.



8. Alessandra Ambrosio


Victoria's Secret kontenjanına Brezilya'dan dahil olan bir başka melek daha... 15 yaşında Elit Model Look seçilen Alessandra Ambrosio hala Victoria's Secret için modellik yapmakta.


9. Doutzen Kroes





Victoria's Secret'ın 24 yaşındaki Hollandalı modeli Doutzen Kroes, ilk kez Victoria's Secret Fashion Show 2008'de yer alarak Melek kanatlarını takma onurunu elde etti.




10. Gisele Bündchen





Gisele Caroline Bündchen, 28 yaşında Brezilyalı model olarak en son 2007 yılında Victoria's Secret Fashion Show'da yer aldı.Aynı zamanda oyunculuk da yapan Gisele, dünyanın en çok kazanan modellerinden biri.

14 Şub 2009

En çok kazanan 10 tenisçi

Tenis sporu henüz ülkemizde o kadar da gözde bir spor değil ama hiç şüphesiz izleyip takip edenler vardır.Dünyada en çok kazandıran sporlardan biri olan tenis ülkemizde yaygınlaşır mı, Hülya Avşar'ın bu konuda ne katkısı olur bilemiyoruz ama ünlü tenisçileri kazandığı rakamlar hiç de azımsanacak gibi değil.

1. Roger Federer


Son grand slam turnuvalarının 9'unda finale çıkan Roger Federer hiç kuşkusuz dünyada en çok sevilen tenisçilerden biri.Bu performansı ona milyon dolarlar olarak geri dönmüşe benziyor. 41 milyon dolarlık geliri ile listemizde 1 numara oluyor.Nadal'ı yenip dünyada tenisin 1 numarası olduğunu da tekrar görürüz inşallah.

2. Maria Sharapova



Tenisteki başarılarının yanı sıra güzelliği ile de çok konuşulan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, 26 milyon dolarlık geliri ile listede iki numarada yerini aldı.Çığlıkları kortlardan, pozları Playboy'dan eksik olmaz inşallah.

3. Rafael Nadal


Teniste altın çağını yaşayan İspanyolların asi çocuğu Rafael Nadal, aldığı altın olimpiyat madalyasının ardından 18 milyon dolarlık geliri ile 3. sırada yer buldu.(Son kazandığı turnuvalardan aldığı rakamlar dahil değildir.)

4. Andy Roddick



Avurstralya Açık 2009'da yine Federer'e kaybeden Amerikalı tenisçi Roddick, Lacoste ile yaptığı 15 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması ile listemizde 4. sırada.

5. Venus Williams


5 Wimbledon şampiyonluğu sonunda 15 milyon dolarlık geliri ile 5. sırada yer alıyor.

6. Serena Williams

Ablası gibi tenis kortlarının aranılan isimlerinden ve bir ara ülkemize de gelen Serena 15 milyon dolarlık kazancı ile ablasının ardından 6. sırada.



7. Justine Henin




2000-2007 yıllarında gösterdiği performansla hala en sevilen bayan tenisçilerden olan Henin, 10 milyon dolarlık geliri ile 7. sırada yer alıyor.

8. Novak Djokovic



Şu an dünya sıralamasın 3. sırada bulunan Sırp tenisçi Djokovic, 9.5 milyon dolarlık kazancı ile 8. numarada.




9. Ana Ivanovic




Roland Garros kazanan ilk Sırp raket olan Ana Ivanoviç toplamda 8 milyon doları bulan kazancı ile 9. sırada yer aldı.




10. James Blake



Kortların Harvard'tan terk tenisçisi James Blake, Nike ve Evian ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarından kazandığı 7.5 milyon dolar ile listemizde son sırada yer alıyor.

13 Şub 2009

En ilginç 10 sevgililer günü hediyesi

Sevgililer Günü geldi çattı ama siz hala sevgilinize alacak bir hediye bulamadınız mı? Peki sevgiliniz sıradanlıktan nefret eden biri mi? Cevabınız evetse bu liste çok işinize yarayacak... Sizler için derlediğimiz en ilginç 10 sevgililer günü hediyesi şöyle:
1. Şekerleme İç Çamarşırları

Eşinize veya sevgilinize alabileceğiniz en ilginç hediyeler sıralamasında birinciliğe çok yakışan bu nadide ürün her parçasında tam 330 meyveli şeker bulunan bir iç giyim ürünü.Fiyatı da bir çok hediyeye göre uygun sadece $19.95 ve sadece 60 kalori yani diyet yapan sevgiliniz için bir sorun yaratmaz. Satın almak için şuraya bakabilirsiniz.


2. "Seni Seviyorum" Sevgili Yastıkları


Sevimli tasarımıyla çift ürünleri sevenlerin tercih edebileceği bu yastıklar güzel bir alternatif hediye olarak göze çarpıyor.Bu yastıklarla sevgidiğinize her gün "seni seviyorum" demeyi unutmayacaksınız.Fiyatı $36.00! Ayrıntılı bilgi burada.
3. Sevgili Özel T-Shirtleri


İşte listemizin en özel ürünlerinden. Bu elekronik donanımlı t-shirtler sevgililer için özel tasarlanmış. Sevgilinize 5 metreden daha fazla yakınlaştığınızda önündeki kapler yanmaya başlıyor.Nasıl güzel di mi? Fiyatı da uygun: $24.99! Bilgi için buraya bakabilirsiniz.
4. Sevgili Kumandası

Biraz çılgınca gelebilir ama bu kumandalar gerçekten sevgililer için üretilmiş. Eşinize ve kendinize alacağınız bu kumanda ile artık iletişim probleminiz olmayacak.Bu kumanda ile vereceğiniz komutlarla trip esnasında konuşmak zorun değilsiniz :) 18 farklı komutu olan bu aletler sadece $19 bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
5. Anahtar Tutucu


Kocasınız veya sevgilinizin anahtarlarını sürekli kaybetmesinden şikayetçiyseniz bu hediye tam size göre. Kadın ve erkek çeşitleri de mevcut.
6. Kalp Atışlı Sevgili Yastığı



Yıllardır beraber uyumaya alıştığınız eşiniz yanınızda olmadığı zaman kalp atışını hissetmeden uyuyamıyor musunuz? İşte tam size göre bir ürün.Bu yastık ayarladığınızda sevgilinizin kalp atışlarını uyurken size hissettiriyor.Uyuduktan sonra da otomatik olarak kapanıyor.Ayrıntılar için buraya bakabilirsiniz.


7. Sevgilimin Saati


O'nunla aranızda saat farkı mı var? Farklı ülkelerdeyken sürekli saat hesaplamak zorunda mı kalıyorsunuz? Bu ürün sizin için biçilmiş kaftan. 2 akrep ve 2 yelkovanı bulunan bu saat ile hem kendinizin hem de sevgilinizin saatini öğrenebilirsiniz.Ayrıntılar şurada.

8. Yüzüklü Kupa



Tek taş pırlanta her kadın için hayır diyemeyeceği bir hediyedir.Peki bu beklentinizi partnerinize nasıl anlatacaksınız? Bu ürün tam da bu iş için tasarlanmış.Kulbu 2 karatlık Swarovski taştan yapılmış bu kupa sadece $15.00! Satın almak için buraya bakabilirsiniz.
9. Sevgili Yastığı

Gerçeğinin yerini tutmaz biliyoruz ama yanında olamadığınız zaman kokunuzu bıraktığınız bu yastıkla avunabilirsiniz.


10. Dünyanın En Büyük Şişme Kalbi




Klasik bir hediyeye sıradışı bir bakış açısıyla bakmak isteyenlere birebir bu ürün için şuraya bakabilirsiniz.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons