20 Haz 2009

En Başarılı Bayan Futbolcular

Bayan futbolu her ne kadar ülkemizde pek ilgi çekmese de özellik Güney Amerika ülkelerinde oldukça gelişmiş durumdadır. Şimdiye kadar futbolun hep erkek oyunu olduğunu söyleyenlere inat milyonları peşinden sürükleyen bu yüzyılın oyununa karşı bayanlar da kayıtsız kalamamışlar. Erkeklerin olduğu her alanda var olmaya çalışan bayanlar da sporların en ateşlisi futbolda kendi yıldızlarını yaratmayı başardılar. Şimdilik erkek rakipleri kadar çok konuşulmasalar da hepsi çok değerli sporcular. Hazır transfer dönemi başlamış, her yerde futbol konuşulurken sizlere dünyanın en başarılı ve en iyi bayan futbolcularını tanıtalım dedik. Keyifle okumanız dileğiyle…

 

1-) Marta Vieira da SilvaDişi Pele

marta

Marta Vieira da Silva ya da kısaca Marta, 1986 yılında Brezilya’nın Alagoas kentinde dünyaya geldi. 2000-2002 yılları arasında ilk kez profesyonel olarak doğduğu kenti takımı Centro Sportivo Alagoano forması giydi. Futbolda asıl çıkışını 2004-2008 yılları arasında futbol oynadığı İsveç takımı Umeå IK formasıyla yaptı. Bu takımda 103 maçta 111 gol atarak kırılması güç bir rekora imza atarak 2006, 2007 ve  2008 FİFA tarafından Yılın En İyi Bayan Futbolcusu seçildi. 2004 ve 2008 Yaz Olimpiyatlarında ülkesi Brezilya’ya 2 altın madalya kazandırdı. 2007 Bayan Dünya Kupası’nda attığı goller ona Altın Top ödülünü de beraberinde getirdi. Milli takım formasıyla 45 maçta 47 gölü bulunan Marta hali hazırda dünyanın en kariyerli bayan futbolcusu olma unvanını taşıyor.

 

2-) Mariel Margaret Hamm

mia_hamm

Mariel Margaret Hamm yani kısa Mia, 17 Mart 1972’de Amerika’nın Alabama eyaletinde doğdu. Profeyonel futbol yaşantısına 1989 yılında Amerika Bayan Futbol Ligi (NCAA Division) takımlarından North Carolina Tar Heels’ta başlayan Mia, 1993 yılına kadar bu takımın formasını giydi ve 103 gol atma başarısı gösterdi. Dünyada bayan futbolunun ikon isimlerinden biri olan Mia Hamm, FiFA tarafından ilk kez 2001 yılında verilen Yılın Bayan Futbolcusu ödülünü 2 kez kazandı. Bu ödülü kazanan ilk ve tek Amerikalı sporcudur. Yaşayan futbol efsanesi Pelé tarafından tarafından dünyanın en önemli 125 sporcusundan biri olarak seçilmiştir. Milli takım formasıyla 3 Olimpiyata katılan Mia, 2 altın 1 gümüş madalya kazanmıştır. Mia Hamm, 2004 yılında Milli takımla 275 maçta 158 gol, Amerika liginde ise 128 gol atmış bir sporcu olarak futbolu bırakmış ve Amerikan Beyzbol idollerinden Nomar Garciaparra'yla evlenmiştir.

 

3-) Julie Maurine Foudy

Julie Foudy

Julie Foudy, 23 Ocak 1973 tarihinde Amerika’nın California eyaletinde bulunan San Diego’da doğmuştur. Futbol kariyerine San Diego Spirit takımında başlayan Julie, profesyonel futbol yaşantısı boyunca başka takımda forma giymemiştir. 1987 yılında ilk kez giydiği milli takım formasıyla 271 maçta 45 gol atmış, ayrıca 3 olimpiyat’a katılarak 2 altın 1 gümüş madalya kazanmıştır. Futbolu bırakana kadar Amerika Milli Bayan Futbol Takımı’nın kaptanlığı yapan Foudy, aynı zamanda FİFA tarafından Fair Play Ödülü’ne layık görülmüştür.

 

4-) Michelle Akers

Michelle Akers

1966 Santa Clara doğumlu Amerikalı futbolcu Michelle Akers, 1985-2000 yılları arasında milli formayı giyerek Amerika’nın En Başarılı Futbolcuları (National Soccer Hall of Fame)  listesine girmeyi başarmıştır. 1999 yılında Dünya Kupası’nın kazanan Amerikan Milli Takımı’nda yer alan Akers, 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda da ülkesine altın madalya kazandırmayı başarmıştır. Futbol alanındaki en prestijli ödüllerden biri olan FIFA Order of Merit ödülü alarak futbolu bırakan Michelle Akers, daha sonra kendisini çocuklar ve hayvanları korumaya adamıştır.

 

5-) Renate Lingor

Renate-Lingor

Renate Lingor, 15 Ekim 1975 yılında Almanya’nın Karlsruhe şehrinde dünyaya gelmiştir. Futbola 6 yaşında SV Blankenloch takımında başlayan Lingor daha sonra 1983 yılında Karlsruher SC ve SC Klinge Seckach takımlarında oynarak profesyonel oldu. FSV Frankfurt takımıyla elde ettiği başarılar ona milli takım forması giyme şansını vermiştir. Milli takımla 2 Dünya Kupası, 2 Avrupa Kupasıve 1 de Olimpiyat bronz madalyası kazanan Renate Lingor, 2006 yılında FİFA Yılın Bayan Futbolcusu Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

 

6-) Kelly Smith

kelly_smith

1978 Watford İngiltere doğumlu olan başarılı futbolcu Kelly Smith, profesyonel futbol yaşantısına 1995 yılında Arsenal Ladies takımında başladı. 1 yıl sonra transfer olduğu Seton Hall University takımında 2 sezonda 51 maçta 76 gol atma başarısı gösterdi. Ardından geçirdiği bikaç başarısız sezon sonrasından geri döndüğü Arsenal Ladies takımında 2005-2009 sezonlarında 65 maçta 71 gol atmıştır. 16 yaşından beri İngiltere milli takım formasını giye Smith, 76 maçta 22 gol atmıştır.

 

7-) Kristine Marie Lilly

Kristine Lilly

22 Temmuz 1972 tarihinde Connecticut, Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan Lilly, 1994 yılında profesyonel futbol hayatına adım atmış ve 2005 yılına kadar pek çok takımda forma giymiştir. Şu an bayan futbolunun Real Madrid’i olan Boston Breakers takımında 13 numaralı formayı giymektedir. 1999 Dünya Kupası kazanan Amerika takımdan yer alan Lilly, ayrıca 2 altın 1 gümüş olmak üzere 3 Olimpiyat madalyasına sahiptir. Milli takım formasıyla 340 maçta 149 gol atmıştır. Amerika’da onun adına bir futbol akademisi kurularak her sene adına ödüller verilmektedir.

 

8-) Birgit Prinz

Birgit Prinz

Başarılı futbolcu Birgit Prinz 25 Ekim 1977’de Almanya’nın Frankfurt şehrinde dünyaya gelmiştir. 1986 yılında profesyonel olan Printz, bayan futbolunda en başarılı ülkelerden olan Almanya adına pek çok başarıya imza atmıştır. Almanya milli takımıyla çıktığı 188 maçta 122 gol atan Printz, birçok kez yılın futbolcusu adaylığına seçildi ve bu ödülü iki kez kazandı. Katıldığı 3 Olimpiyat’ta ise 3 bronz madalya kazandı.

 

9-) Mary Abigail "Abby" Wambach

AbbyWambach

29 yaşındaki Amerikalı futbolcu Abby Wambach 2003 yılından beri profesyonel olarak devam ettirdiği kariyerinde 37 maçta 23 gol atma başarısı göstermiştir. Hâlen Amerika Ulusal Futbol Ligi’nin Washington Freedom takımında forma giymektedir. Milli formayla 128 maçta 99 gol atan Wambach, 2004 Atina Olimpiyatları’nda da ülkesine 1 altın madalya kazandırmıştır.

 

10-) Christine Sinclair

Christine_Sinclair

26 yaşındaki Kanadalı forvet Christine Sinclair, futbola 1994 yılında başlamış ve ilk yıllarını lise takımında ardından da Portland takımında profesyonel olmuştur. U-21 formasıyla başladığı milli takım kariyerinin ilk yıllarına 19 maçta 21 gol atmıştır. Daha sonra A takım ile çıktığı 129 maçta 99 gol atma başarısı göstermiştir. Hâlen FC Gold Pride takımında oynamaktadır.

17 Haz 2009

Dünyanın En İlkel Kabileleri

 

f_slavery_boy_map_africa

İnsanlık bilim ve teknoloji alanındaki en büyük adımlarını son 500 yıl içerisinde atmış olsa da aslında sosy-ekonomik yaşam tarzı her zaman aynı hızla gelişmemektedir.  Antropologlara göre 5.000 yıl öncesinde dünya üzerindeki tüm insanlar kabileler halinde yaşıyordu. Yani ilkel kelimesi bir aşağılama değil sosyolojik bir tanımdan ibaret. Bu bakımdan ilkellik her toplumun geçirdiği gelişim evrelerinde en uzun zamanı kapsayan bir süreçtir. Bugün dünya üzerinde hâlâ dış ilişkilere kapalı kabilelerin varlığı bilinmektedir. İnsanoğlunun en basit yaşam tarzını hâlâ koruyan bu insanları Pasifik’ten Afrika’ya, Afrika’dan Amerika’ya her coğrafyada görmek mümkün. Kültür ve inanışları ile ilgili bilinenler çoğaldıkça aslında bu insanların o kadar da ilkel olmadığı ortaya çıkmaktadır. Ancak dünya ile ilişkisi olmayan bu insanların son teknoloji ile elde edilen uzay bilgilerini nasıl öğrendikleri ise oldukça büyük bir muamma. Lafı fazla uzatmadan size dünyanın bilinen en ilkel kabilelerini tanıtmaya başlayalım.

 

1-) Lemba Kabilesi – Afrika’nın Kara Yahudileri

lemba_kabilesi 1695_Eretz_Israel_map

Yahudilik temelleri en eski dinlerden biri olarak tarihsel birçok gerçekliği de içerisinde efsanevi olaylarla gizlemektedir. Tevrat’tan anlaşıldığına göre ilk peygamberlerden sayılan Hz. İbrahimin torunu İshak’ın oğlu Yakup peygamberin 4 farklı eşinden 12 oğlu ve 1 kızı vardır. Dünya üzerindeki tüm Yahudiler yani İsrailoğullarının  bu ailenin oğullarının neslinden 12 kabileden oluşmaktaydılar. Bugünkü Yahudiler, Yehuda ve Bünyamin’in soyundan gelmekte olup geri kalan 10 kabilenin akıbeti ise bilinmemektedir. M.Ö 8. yüzyılda Asur kralı Büyük Şarrukin’in İsrail Krallığını dağıtmasıyla “vaadedilmiş topraklardan” kopan Yahudiler dünyanın dört bir yanına dağıldılar. İşte dağılan bu on kabilenin Afrika ayağı geçtiğimiz yıllarda bulundu. Daha önce en gizemli yapılar konusunda adını andığımız Zimbabwe civarında yaşayan Lemba kabilesini keşfeden Londra Üniversitesi profesörü Tudor Pâffitt, yaptığı genetik araştırmalarla onların Yahudi kökenli olabileceklerini iddia etmektedir. Lembalar, Mwali adını verdikleri Tek tanrıya inanmakta ve sünnet uygulamasını Afrika’da bile sürdürmektedirler. Dünyada İsrailoğullarından geldiklerinden şüphelenilen bikaç kabile daha vardır. Birmanya’daki Mizo, Çin’deki Chiangmin bunların en bilinenleridir.

 

2-) Sioux Kabilesi – 150 Yıl Sonra Gelen Özgürlük

0109-004-Sioux-Indians,-Man SiouxMaiden1908-500

Amerika kıtasının keşfinin ardından burada yüzyıllarca kendi halinde yaşayan kızılderili kabileleri de kendilerini bir varolma savaşının ortasında buldular. Bu kabilelerin en büyüğü ve en bilineni olan Sioux (Siyu) kabilesi, beyaz adamların esaretine tam 150 yıl sonra baş kaldırdı ve bağımsızlığı ilan etti. Siyuların en tanınan lideri soluk benizli işgalcilerler en son savaşı yapan Oturan Boğa (Yerli dilinde: Tatanka Iyotake)’dir. On yıllarca süren savaşın ardından besin kaynakları hızla tükenen Amerikan yerli kabilelerinden Comanchee, Shoshone, Cheyenne, Cherokee ve diğerleri Siyuların liderliğinde işgalcilerle anlaşma yaparak yaşamlarına devam etmişlerdi. Ancak 150 yıl sonra bu anlaşmayı fesheden Siyular bağımsızlıklarını ilan ederek Amerika’nın Dakota eyaletinde yaşamaktadırlar. Kızılderili kabilelerin Amerika’ya nereden gelip yerleştikleri konusundan çeşitli iddialar olmakla beraber eski Türk kültürü ile benzerlikleri nedeniyle orijinlerinin Türk olabileceği iddiaları da mevcuttur.

 

3-) Pirãha Kabilesi – Zaman ve Sayı Kavramı Olmayan Halk

amzp14 amzp8

Güney Amerika’nın hayat damarlarından olan Amazon bölgesinin güneyindeki Maici Nehri civarında yaşayan Pirãha halkı tıpkı diğer yerliler gibi avcılık ve toplayıcılık ile yaşıyorlar ancak onları ilginç kılan tabii ki bu özellikleri değil. Onların asıl özelliklerini yıllarca aralarında yaşayarak kültürlerini ve dillerini öğrenen dünyanın en önemli dil profesörlerin olan Daniel Leonard Everett keşfetmiş. Profesörün anlattıklarına göre Pirãhaların kullandıkları dilde sayıları ifade eden kelimeler hiç yok. Örneğin 1 yerine "az", "az bir miktar", 2 yerine ise "pek de çok değil" anlamına gelen kelimeler kullanılıyor. Ayrıca araştırmacıların tüm çabalarına rağmen en basit aritmetik işlemlerini bile öğrenemişler. Yazılı bir kültürleri olmadığı için okuma yazma gibi bir çabaları da yok. Dilleri oldukça basit olan Pirahalarda zaman edatı gibi kullanım da söz konusu değil. Yani “avlanmadan önce yemek yiyelim” gibi bir cümle kuramıyorsunuz. Tıpta polifazik uyku olarak tanımlana 15 dakika ile 2 saat arasında kısa süreli uyuyorlar asla uzun bir gece uykusu söz konusu değil. Sanırım tüm bunların nedeni ise bu tarz şeylere şimdiye kadar ihtiyaçları olmamasıdır.

 

4-) Pigmeler – 1 Metrelik İnsanlar

pygmy

Yaşamın 10.000 yıl önce başladığı kabul edilen Orta Afrika’nın ilk sakinleri olan Pigmeler, bugün Papua Yeni Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde de yaşayan ve boyları 1.5 metreyi aşmayan insanların oluşturduğu bir kabiledir. “Negrillolar” da denilen bu halk yaşamları boyunca başka bir ırk ile karışmadan gümüze kadar gelmişlerdir. Avcılık ve toplayıcılıkla hayatlarını sürdüren Pigmeler, ilkel bir dil kullanmakta ve Khmvum dedikleri tek bir tanrıya tapmaktadırlar. Pigmelerin gelenekleri efsane ve şiir bakımından zengindir. Dünyanın çeşitli yerlerinde farklı ırklardan kısa boylu kabileler bulunmakla beraver Pigme terimini ilk olarak Homeros kullanmıştır.

 

5-) Zulular – Savaşan Halktan Sevişen Halka

ZuluWarriors_adj

 

10 milyonluk nüfusuyla Güney Afrika’nın en büyük kabilelerinden olan Zulular, Lesotho, Svaziland gibi ülkelerin batılı kaşiflerin keşfinden önce buralarda yaşamaktaydılar. Bir zamanlar çocuklarının sol ellerini kullanmalarını yasaklamış kabile, günümüzde Zulu kralı Goodwill Zwelethini binlerce bakire kız arasından yaptığı eş seçme töreni ile sıkça medyada yer almaktadır. Yıllarca işgalcilerle savaştıktan sonra modern hayata uyum sağlayan Zulu’lar bugün bağımsız olarak Mozambik bölgesinde yaşamaktadırlar.

 

6-) Dogon Kabilesi – Astronomi Uzmanları

Dogon-Dancers7

Dogon kabilesi bugün Güney Afrika’nın Mali ülkesinde yaşamakta olan 250 bin nüsuflu bir halktır. Geçmişleri hakkında pek fazla şey bilinmeyen Dogon kabilesinin 13. veya 16. yüzyılda şu an bulundukarı yere geldikleri tahmin edilmektedir. 1931 yılında Fransız insanbilimcileri Marcel Griaule ve Germaniae Dieterlen Dogonlar’ı geniş çapta incelemeye karar vermiş ve 21 yıl boyunca Dogonlar’la yaşamışlardır. Bu iki insanbilimcinin araştırmaları Dogonlar hakkında pek çok bilinmeyenin keşfine olanak sağlamıştır. Yapılan birçok araştırmada Dogonların çok derin bir astronomi bilgisine sahip olduğu anlaşılmıştır. Dogonlar üzerinde araştırma yapan Amerikalı bilim adamı Robert Temple bir Nommo uzay gemisinin gelişini ve dönerek yere inişini simgeleyen resimler bulmuştur.Dogonlar’ın Sirius siteminde Emme Ya adını verdikleri ve Nommoların gezegeni olduğunu söyledikleri üçüncü bir yıldızın varlığından bahsetmektedirler.  Bunun Popola (Sirius B)’dan dört kez daha hafif olduğunu yine Sirius B gibi 50 yıllık bir zamanda daha geniş bir yörünge çizdiğini ve her ikisinin çapları arasında bir dik açı oluştuğunu belirtiyorlar ve Emme Ya’nın bir de uydusu olduğunu söylüyorlar. Hakikaten de Dogonlar’ın Emme Ya’sı vardır ve o astronomlar tarafından ancak 1995 yılında keşfedilmiş olan Sirius C yıldızıdır!

11 Haz 2009

Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Mâlumunuz liglerin bitişiyle haziran-temmuz aylarında dünyada futbolcu transferlerinin sezonu açılmış oluyor. Ülkemizde ve dünyada en çok konuşulan haberler ise milyon dolarlara takım değiştiren futbolcular… Uzmanlar ekonomik krizi tartışırken dünya futbol piyasasında dolarlar eurolar havada uçuşmaya devam ediyor. Hâl böyle olunca  bize de bir liste hazırlamak düştü. İşte dünyanın en pahalı futbolcu transferleri…

 

1-) Cristiano Ronaldo - 94 Milyon Euro

 8E8_cristiano_ronaldo

Profesyonel futbol kariyerine Sporting Lizbon takımında başlayan C.Ronaldo, daha 17 yaşaltı Portekiz Milli Takımı’ndayken tüm futbol simsarlarının dikkatini çekmeyi başarmıştı ama O’nu kapan deneyimli hoca ve yetenek avcısı olan Alex Ferguson olmuştu. 2003-2009 yılları arasında Manchester United forması giyen Cristiano Ronaldo, kırmızı şeytanlarla sayısız başarı elde etti. Her yıl dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Ronaldo, artık Real Madrid forması giyecek. Transfer rakamı ona birçok unvanın yanında tarihin en pahalı futbolcusu unvanını da kazandırdı. Tam 94 milyon euro (80 milyon sterlin) ile dünyanın en pahalı transferi olarak tarihe geçen C.Ronaldo bakalım bu bedelin hakkını verebilecek mi? Bunu ilerleyen yıllarda bütün futbolseverler olarak beraberce göreceğiz. Ayrıca Messi-C.Ronaldo karşılaşmalarını daha sık izleyecek olmak da ayrı bir heyecan konusudur.

 

2-) Zinédine Zidane - 73 Milyon Euro

Futbol hayatına Fransa’nın Cannes takımında başlayan ünlü futbolcu kariyerini her adımında biraz daha yükselmiş. Cannes kulübündeki başarılı oyunu ile Bordeaux takımının dikkatini çekmiş ve  bu takıma transfer olarak 1996 yılına kadar formasını giymiştir. 1996 yılında 40 milyon Euro karşılığında Juventus’a transfer olan Zidane, burada dünya çapında bir yıldız olduğunu kanıtlamış ve aynı başarısını milli takıma da yansıtmıştır. Artık bir futbol fenomeni haline gelen Zidane’ı tarihin en pahalı 2. transferini ise 73 milyon euro karşılığında Real Madrid’e giderek yapmıştır. Burada Şampiyonlar Ligi, Uefa Kupası, La Liga şampiyonluğu dahil birçok başarıya imza atmış ve bir efsane olarak futbolu bırakacakken akıllarda jübile Materazzi’ye attığı kafa ile kalmıştır. Şimdilerde ise Real Madrid' takımına danışmanlık yapmaktadır.

 

3-) Kaká Leite - 67.2 Milyon Euro

kaka

Brezilya’nın yetiştirdiği sayısız yetenekten biri olan Kaka, futbola ilk adımlarını 18 yaşına kadar oynadığı São Paulo takımında atmıştır. Futbol tarihine imzasını attığı isim olan Kaka adını küçük kardeşinin asıl adı olan Ricardo’yu söylememesinden dolayı almıştır. Sao Paulo takımındaki oyunuyla dikkat çeken yıldız adayı Kaka, 2003 yılında 8.5 milyon Euro karşılında Milan’a transfer olmuş ve 2009 yılına kadar burada oynayarak takımın simge isimlerinden biri olmuştur. Kariyerinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğundan yılın futbolcusu ödülüne kadar birçok başarısı bulunan Kaka’nın adı önce 120 milyon euro gibi bir rakamla Manchester City ile anılsa da asıl transferi yine Madrid patlatmış ve 67.2 milyon euro karşılığında 6 yıllığına Real Madrid’li olmuştur. Barcelona’nın gölgesinde kalan Real Madrid’in yıldızlar karması yaratma operasyonunun ilk adımı olmuştur.

 

4-) Luís Figo - 61.4 Milyon Euro 

figo

Portekiz’in yetiştirdiği bir diğer yıldız olan Luis Figo, tıpkı C.Ronaldo gibi Sporting Lisbon takımında futbol yaşantısına başlamış ve ilk transferini Barcelona’ya yapmıştır. O’nu dünyanın en pahalı futbolcuları arasına sokan transferi ise Florentino Peres tarafından Real Madrid’e alınmasıyle olmuştur. 61 milyon euro’ya Real’e transfer olan Figo, ezeli iki rakip olan takımların arasını iyice açmış ve sayısız protestoya maruz kalmıştır. 5 yıl Barcelona, 5 yıl da Real Madrid forması giyen Figo daha sonra 2005 yılında İtalya’nın İnter takımına tranfer olarak 2009 yılında aktif futbol yaşatısını burada sonlandırmıştır.

 

5-) Hernan Jorge Crespo - 56.2 Milyon Euro 

crespo

1975 doğumlu Arjantinli ünlü futbolcu Hernan Crespo profesyonel futbol hayatına Arjanti’nin en büyük iki kulübünden biri olan River Plate’de başlamıştır. 1993-1996 yılları arasında burada oynayan Crespo daha sonra İtalya’nın Parma takımına transfer olarak Avrupa’da ilk kez adından söz ettirmiştir. Ardından bir başka İtalyan takımı Lazio'ya 2000 yılında transfer rekoru kırarak 35.5 milyon sterlin karşılığında transfer olmuştur ancak kariyerinin yükselişi bu kadar değildi. Kasım 2002'de 56 milyon euro’ya (40 milyon sterline) Inter Milan'a transfer olarak dünyanın en pahalı futbolcuları arasına girmiştir. Daha sonra formasını kiralık olarak giydiği Chelsea’de aradığı huzur bir türlü bulamayan Crespo’nun başka bir takıma transferi her sene konuşulmaktadır.

 

6-) Gaizka Mendieta - 48 Milyon Euro

mendieta_gaizka1

İspanya’nın kayan futbol yıldızlarından olan Mendieta, ilk çıkışını Castellón takımından Valencia’ya transfer olarak yapmıştır. Burada sürekli sakatlanmasına rağmen takımın efsaneleri arasında adını yazdırmıştır. 9 yıl bu takımda oynayan Mendieta, 48 Milyon Euro’ya İtalya’nın Lazio takımına giderek en pahalı transferlerden birine imza atmıştır. 2002-2003 sezonunda Barcelona’da kiralık olarak forma giymiş, ardından da İngiltere’nin Middlesbrough takımına transfer olmuştur.

 

7-) Rio Gavin Ferdinand - 46.7 Milyon Euro

rio_ferdinand_engla_792030c

Dünyanın en iyi savunma oyuncuları arasında gösterilen Rio Ferninand, futbol yaşantısına Premiere Lig’in West Ham United takımında başlamıştır. 1995-2000 yılları arasında burada oynayan başarılı yıldız daha sonra Leeds United yılları arasında Leeds United forması giymiş ve en büyük transferini buradan Manchester United’a 46 milyon euroluk transferi ile yapmıştır. Hâlâ ManU forması giyen Ferdinand, Ferdinand 66 kere milli olmuştur.

 

8-) Christian Bobo Vieri – 46.5 Milyon Euro

16vieri

Futbol yaşantısına İtalya’nın küçük takımlarından Prato'da 1989 yılında başlayan Vieri, İtalya’da birçok takımda forma giymiştir. En başarılı döneminde Lazio’da İnter’e başkan Massimo Moratti’nin çabaları ile 46 milyon euro’ya transfer olmuştur. Ancak gittiği hiçbir takımda bekleneni veremeyen Vieri şimdi Fiorentina forması giymektedir.

 

9-) Andriy Shevchenko – 46 Milyon Euro

Andriy-Shevchenko2

Ukraynalı ünlü futbolcu kariyerine Ukrayna'nın en büyük takımlarından Dinamo Kiev’de başlamıştır. Kiev formasıyla toplamda 166 maçta 94 gol atarak tüm dünya kulüplerinin dikkatini çeken Shevchenko’yu 1999 yılında İtalya’nın Milan takımı 46 milyon euro karşılında transfer etmiş ve burada da çok başarılı günler geçirmiştir. Ardından 31 milyon sterlin Chelsea’ye transfer olsa da eski günlerini aratmaktadır.

 

10-) Ronaldo Luís Nazário de Lima - 45 Milyon Euro

ronaldo

Futbol hayatına Cruzeiro takımında başlayan ünlü Brezilyalı yıldız, kısa sürede yeteneği ile büyük takımların dikkatini çekti. 1994 yılında PSV Eindhoven forması giyen Ronaldo, sırasıyla Barcelona, İnter, Milan gibi büyük takımların formasını giyse de en pahalı transferini 45 milyon euro ile Real Madrid’ yapmıştır. Şimdilerde Brezilya takımlarından Corinthians’ta eski havasını yakalamaya çalışmaktadır.

9 Haz 2009

En İlginç Hoparlör Tasarımları

Ses sistemleri çoğu bilgisayar kullanıcısı için vazgeçilmez çevre donanımlarından biridir. Eğer uygun ses kartınız varsa 2+1 ya da 5+1 gibi, alacağınız güzel bir hoparlör takımı bilgisayarınıza çok farklı bir hava verebilir. Bu tarz ses donanımları film, oyun ya da müzik dinlemek gibi aktivitelerinizi daha eğlenceli hale getirip, üründen maksimum verim almanıza yardımcı olabilir. Eğer havalı bir bilgisayar yaratmak istiyorsanız sizin için oluşturduğumuz bu listeye bir göz atın.

 

1-) Kaya Şeklinde Kablosuz Hoparlör

a96694_rock

Gördüğünüz gibi şekil olarak bir kayaya benzeyen bu hoparlör hem bilgisayarınız hem de eviniz için çok güzel bir dekor alternatifi olarak karşınızda durmaktadır. Kablosuz olması taşınabilirliğini artırarak eviniz herhangi bir yerinde kullanmanıza imkan veren bu hoparlör, 900 MHz ses kuvvetine sahip. Ürünü detaylı incelemek ve satın almak için buraya bakabilirsiniz.

 

 

2-) Bisiklet Hoparlörü 

a96694_bike

Özellikle müziksiz hiçbir yere gitmeyen müzik tutkunlarına ithafen yapılmış bu hoparlör ile istediğiniz her yerde şarkı dinleyebilirsiniz. İpod uyumlu su geçirmez bu taşınabilir hoparlörü bisikletinizin su haznesine monte edip direksiyona ekleyeceğiniz küçük bir monitör ile güvenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Hoşunuza gittiyse satın almak için buraya bakabilirsiniz.

 

 

3-) H15W Renk Değiştiren iPod Hoparlörü

a96694_iH15W

İpod için tasarlardığı ürünlerle tanına iHome firmasına ait olan bu hoparlör, sahip olduğu led sistemi ile renk değiştirme özelliğine sahip. İçin entegre edilen subwoofer ile oldukça güçlü bir ses kaynağı olan H15W, sadelik ve kalite arayanlar için birebir. Ürünün fiyatı yaklaşık 55 dolar olup satın almak için buraya bakabilirsiniz.

 

4-) İpod Kulaklık Şeklinde Hoparlör

a96694_500XL

Eğer siz de Apple ne yapsa alırım diyenlerdenseniz, İpod’un simgesi olan bu beyaz kulaklık biçimindeki çok şık hoparlör setini kaçırmayın derim. Bu yaratıcı tasarım ile bilgisayarınıza ayrı bir hava kazandırabilirsiniz. Orijinal ipod kulaklığının 500 kez büyütülmüş hali olan bu ürün satın almak için şu adresi ziyaret edebilirsiniz.

 

5-) i-Lit Kristal Hoparlör Seti

a96694_led

Farklı tasarımlar arayan biriyseniz ve bilgisayarınızı eviniz için hem bir güzelleştirme aracı hem de aydınlatma gereci olarak kullanabilirsiniz. Her türlü ses kaynağına uyumlu bu şık ses sistemi için bu siteye bakabilirsiniz. Fiyatı ise yaklaşık 36 dolar civarında.

 

6-) Pasta Dilimi Şeklinde Hoparlör

a96694_sundae

Listemizin en ilginç ürünlerinden olan bu hoparlör seti özellikle gününü mutfakta ve bilgisayar başında geçiren bayan kullanıcılara hitaben hazırlanmış. Oldukça esprili ve dekoratif bu ürün almak isterseniz ayrıntılı bilgiyi burada bulabilirsiniz.

 

7-) Star Wars R2D2 Speaker

a96694_starwars

 

Bilim kurgu severlerinin kült filmi Stars Wars’ın şirin robotlarından oluşturulan aksesuarlarını seviyorsanız ve bir hoparlör setine ihtiyacını varsa bu ürün tam size göre. Küçük boyutları ile istediğiniz yerde kullanacabileceğiniz bu ürün için şuraya bakabilirsiniz.

 

8-) Ayıcık Şeklinde Hoparlör

a96694_teddybear

Uzun araç yolculuklarında rahatça dinleyip aynı zamanda müzik dinleyebilmek için tasarlanan bu yastık şeklindeki ses sistemi içi buraya bakabilirsiniz.

 

9-) Minimalist Tasarımlı Ses Sistemi

a96694_zeppelin

Zeplinden esinlenerek tasarlanan bu dekoratif ses sistemi hem çok şık bir görünüşe hem de güçlü bir ses kapasitesine sahip. İpod uyumlu bu ürünle ilgileniyorsanız şu siteye bakabilirsiniz.

 

10-) Elma Şeklinde Hoparlör

a96694_foldable

İlk başıkta bir çocuk oyuncağını andıran bu şirin ses sistemi 3.5mm’lik bir ses girişine sahip ve İpod uyumlu olarak çalışabilmektedir. 4 kalem pil ile çalışması bir dezavantaj gibi görünse de ihtiyacı olanlar buraya bakabilirler.

6 Haz 2009

En Güzel Futbolcu Eşleri

Günümüzün en iyi futbolcuları artık saha içindeki hareketleri kadar özel hayatlarıyla da sıkça gündeme geliyorlar. Biz de hazır ligler tatile girmiş, transfer piyasası kızışmışken fırsattan istifade magazin alemine bir dalalım dedik. En güzel futbolcu eşlerini sizin için derledik.

 

1-) Cristiano Ronaldo - Gemma Atkinson

Gemma Atkinson cr17

 

2-) Ronaldo’nun Eski Eşi - Daniela Cicarelli

danielacicarellixf9 ronaldı

 

3-) Ronaldo’nun Yeni Eşi - Raica Oliveira

raicaoliveirasmokinghottk8 quem_onde_05

 

4-) Giuliano Giannichedda - Federica Ridolfi

federicaridolfiba4 federica ridolfi husband

 

5-) Fabien Barthez - Linda Evangelista

linda-evangelista-hot 3683_1_sbl

 

6-) Davide Bombardini - Giorgia Palmas

giorgia-palmas-bikini-red-1 giorgia-palmas-e-davide-bombardini

 

7-) Claude Makelele - Noemie Lenoir

noemie1

 

8-) Daniel Güiza – Nuria Bermudez (Yenge:)

guizaa

 

9-) Francesco Totti - Ilary Blasi

totti

 

10-) Alessandro Del Piero -  Sonia Amoruso

 

Bonus:) Victoria Beckham

victoria-beckham-reality-show victoria-beckham-9

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons