16 Ağu 2009

Dünyanın En Hızlı İnsanları

Usain-Bolt-Michael-Phelps

Hız kimileri için bir tutku kimileri için bir yaşam tarzı kimileri içinse ölesiye korkulan bir olaydır. Bazılarımız için otobanda 300 km hız yapmak bir adrenalin patlamasına neden olup mutluluk verirken bazılarımız için hızlı yürümek ile bir işkence gibidir. Tüm bunların ortak noktası ise  izlemesinin son derece zevkli bir olay olmasıdır. Çağımızın en hızlı insanları karada Usain Bolt suda ise Michael Phelps olarak biliniyor. Bizim derlememiz ise popülariatenin biraz dışına çıkarak farklı alanlarda kırılmış hız rekorlarını içeriyor.

1-) Dünyanın En Hızlı Ateş Eden Adamı – 0.57 saniyede 5 Mermi

Red Kit küçükken hayranlıkla izlediğimiz en sevilen çizgifilm karakterlerinden biriydi. Onun için gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboy derlerdi. Şimdi izlediğiniz  adam ise Red Kit’in gerçek dünyada yaşayan hali gibi. Jerry Mirculek adındaki bir bu adam tüm silahlarda ustalaşmış bir atış eğitmeni. Hızla alanındaki 5 rekoru ise revolverler ile kırılmış. Rekorları ünlü silah markası Smith & Wesson tarafından da onaylanmış durumda.

2-) Dünyanın En Hızlı Elleri – 6.21 Saniyede İstifleme

Videodaki hızlı ellerin sahibi Steven Purugganan adında 10 yaşında bir çocuk. Bardakları takip etmek bile zor. Nasıl bir yetenektir bu bilimez ama değerlendirmek lazım.

3-) Dünyanın En Hızlı Rubik Küp Çözücüsü – 12.34 Saniye

1974 yılında mimar Ernõ Rubik tarafından icad edilen ve o zamandan beri en sevilen bulmacalardan biri olan Rubik Küpü namıdiğer Sinir Küpü çözme rekorunu 12.34 saniye gibi muazzam bir zamanla elinde bulunduran Shotaro "Macky" Makisumi adlı bu adam. 2x2x2 boyutlarındaki rekoru ise daha felaket. 2x2x2 boyutlarındaki Rubik Küpünü 2.82 saniyede çözebiliyormuş.

4-) Dünyanın En Hızlı Sekreteri – 20 Saniyede 100 Pul

Dünyadaki herkesten daha hızlı belge damgalayan dünyanın en hızlı sekreteriyle tanışın.20 saniyede 100 belge damgaladı. Sanki bir robot gibi. Bu Japon harikasından bizim devlet dairelerine de lazım =)

5-) Dünyanın En Hızlı Bira Açan Adamı – 1.47 Dakikada 300 Şişe

300 bira şişesi en hızlı 1dk 47sn de Alois Unertl liderliğinde oluşan 3 kişilik bir takımla gerçekleşmiştir. Her takım üyesinin 100 şişe açtığını göz önünde bulundurursak ağzıyla bira açabilen arkadaşlara artık o kadar şaşırmamak lazım.

 

6-) Dünyanın En Hızlı Bıçak Atan Adamı – 0.97 Saniyede 3 Bıçak

Büyük Throwdini olarak ta bilinen David R. Adamovich en hızlı bıçak atan kişi.Onun diğer bıçak atıcılarından farkı dünyada birçok rekor kırması ve kendi rekorunu olşturmasıdır.Şu anda o en hızlı bıçak fırlatma,bıçak fırlatma yakalama, bir insanın entrafına en hızlı bıçak atma ve ikili ölüm merdiveninde en hızlı bıçak atma da rekoları vardır.Bu adamın 3 bıçağı 1saniyenin altında(0.97sn)yapıştırdığı hızlı video ile kaydedilmiş.Bir insan etrafında bıçak atma rekoru 1dakikada 144 atış.Diğer en hızlı bıçak atışı ise
ikili ölüm merdiveninde 6,1snde 16 bıçaktır.

 

7-) Dünyanın En Hızlı El Çırpan Adamı – 60 Saniyede 721 kez

Kate French,gerçek bir adam,alkışlamadaki takiğini geliştirdi. O şaşırtıcı bir şekilde dakikada 721 kez şaklatmak olan dünya rekoru için kendine özel çevik ve dayanıklı bir stil kombine etti Bu rekor bugüne dek bir yarışmada kırılamadı.

 

8-) Dünyanın En Hızlı Silah Dolduran Adamı

Travis Tomasie dünyanın en hızlı silah dolduran adamı olarak ilan edildi.Bunun için ölçüme gerek yok. Sadece videoyu izleyin.

9-) Dünyanın En Hızlı Su İçen Adamı – 4.88 Saniyede 1.5 Litre

Bir başka Japon harikası…

10-) Dünyanın En Hızlı Yankesicisi

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons