11 Şub 2009

2008'in En popüler formula 1 pilotları

Ekonomik krizin bütün dünyayı salladığı şu günlerde spor da bu krizden oldukça nasibini almış durumda. Adı her geçen gün yeni bir düzenleme ile anılan dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1, ülkemizde de oldukça izleyicisi olan bir yarışma. İng Bank'ın sponsor olmasıyla bu sezonun bir yarışı yine İstanbul Park'ta koşulacak.Ayrıca CNNTürk'ün yayın haklarının süresi dolduğu için yarışı Trt'nin de sunması konuşulan konular arasında.

Dünyanın her yerinde izleyici bulan bu dev organizasyon Michael Schumacher'in pistlere vedasının ardından yeni yıldızlarını yaratmaya devam ediyor. İşte geçtiğimiz yılın en popüler Formula 1 yarışçıları...


1. Lewis Hamilton




Lewis Hamilton, geçtiğimiz sezon gösterdiği insanüstü performansla pilotlar sıralamasında Felippe Massa'nın bir puan önünde 1. oldu. Bu başarısı ile "Formula tarihinin şampiyon olan en genç pilotu olma" rekorunu en büyük rakibi Fernando Alonso'dan almış oldu.



2. Felipe Massa



Formula 1 2008 sezonunda 6 yarışı birincilikle bitiren Felipe Massa pilotlar sıralamasında 2. oldu. Sıralamada 2. olmasına rağmen bu birincilikler başarısını taçlandırmıştı.


3. Kimi Raikkonen


Formula 1 2007 şampiyonu olan Fin pilot, geçen sezon ilk yarışını Malezya'da kazanmıştı.Ayrıca İstanbul Park'ta yapılan ilk formula yarışının da galibi olan Raikkonen, seyircilerin izlerken en çok keyif aldığı pilotlardan biri olmaya devam ediyor.

4. Robert Kubica


Haziran 2008'de kazandığı süpriz Kanada zaferiyle ilerisi için umut veren Kubica, Kanada'da kazanan 99. F1 pilotuydu.

5. Fernando Alonso



İki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot Fernando Alonso, geçen sezonki performansıyla sevenlerini biraz üzse de, Singapur'da kazandığı zaferle parlak günlerine dönme sinyallari vermişti.

6. Nick Heidfeld




Formula 1 pistlerinden arka arkaya en fazla yarış bitirme rekorunu elinden bulunduran Heidfeld, 2008 sezonunda 18 yarışta damalı bayrağı görmeyi başardı.


7. Heikki Kovalainen




Kovalainen, geçen sezon Budapeşte'de Felipe Massa'nın 3. turda motor arızasıyla yarışı terk etmesiyle Formula 1 kariyerinin 100. yarışını kazanarak tarihe geçmeyi başardı.


8. Sebastian Vettel



İlk yarışına Monza Gran Prix'inde çıkan İtalyan pilot Vettel, Formula 1 tarihinin yarış kazanan en geç pilotu olma unvanını kazandı.Karizmatik duruşuyla motor sporlarının çok sevildiği İtalya'da genç kızların yeni gözdesi olmayı başardı.


9. Jarno Trulli



Bu sezon Toyota için yarışacak olan Trulli, 2009 sezonuna büyük umutlarla girmesine rağmen gediklisi olduğu pistlerde henüz kaydadeğer bir başarı elde edemedi.


10. Timo Glock





Toyota'nın bir diğer pilotu Timo Glock, geçen sezon ilk puanını Kanada'da, Ferrati pilotu Massa'nın önünde 4. olarak almıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons