21 Şub 2009

Sinema Tarihinin En Seksi 10 Kadını

Entelektüel stiliyle tanınan erkek dergisi GQ, kasım sayısında filmlerde canlandırdıkları karakterle erkeklerin aklını başından alan sinema tarihinin en seksi kadınlarını belirledi. Liste, 'Dr. No'nun Ursula Andress'inden 'Bonnie ve Clyde'ın Faye Dunaway'ine pek çok önemli kadın oyuncu ve filmi belleklerde yeniden canlandıracak.



1- Ursula Andress / Dr. No


URSULA Andress en beğenilen Bond kızlarından biri olan Honey Ryder'ı canlandırdığında, sadece 26 yaşındaydı. Ama bu filmdeki oyunculuk performansı ve giydiği kemerli bikinisi Andress'i her daim erkeklerin aklını başından alan yıldızlar listesinde tutmaya yetti. Andress'in kendine özgü duruşuyla baştan yarattığı tipleme o kadar tutuldu ki kendisinden sonraki her Bond kızından onun gibi tehlikeli, baskın, atletik ve seksi olması beklendi.

2- Melanie Griffith / Something Wild (Vahşi Bir Şey)


Jonathan Demme imzalı 1986 yapımı 'Something Wild', film olarak sıradanlığını Melanie Griffith'in olağanüstü güzelliğiyle aştı. Filmde birbirine zıt iki karakteri canlandıran Griffith, sinemaseverlerin zihnine özellikle canladırdığı karakterlerden biri olan Lulu'nun, sevgilisini yatağa bağladığı fantastik ve seksi sahneyle kazındı.


3- Nastassja Kinski / Paris, Texas


Nastassja Kinski, çektiği tüm filmlerle erkek izleyicilerini kendine aşık etti. Ama Kinski'nin en seksi rolü kuşkusuz ünlü yönetmen Wim Wenders'in 1984 yılında çektiği 'Paris, Texas'taki masumiyet, baştan çıkarma ve zıtlıkların yarattığı güzellikle harmanlanan Jane'di.

4- Ludivine Sagnier / Swimming Pool (Havuz)


DünyanIn en önemli kadın oyuncularının yer aldığı böylesi bir listede 1979 doğumlu üstelik daha ünlü bile olmamış Ludivine Sagnier'in yer almasının en önemli nedeni, 'doğal güzellikleri' elbette. Sagnier'in bu güzelliklerinin en dikkat çektiği film ise ünlü Fransız yönetmen Français Ozon'un 'Swimming Pool'u ve bu filmdeki havuz başında çıplak güneşlenme sahnesi.

5- Charlotte Rampling / The Night Porter (Gece Bekçisi)


Genç sinemaseverlerin halim selim bir kadın oyuncu olarak tanıdığı Charlotte Rampling, 1974 yılında rol aldığı 'The Night Porter' filmindeki Nazi subayı Lucia rolüyle bir dönem erkeklerin aklını başından almıştı. Rampling'in çekiciliğinin kaynağında dişiliği ve maskülenliği harmanlayan özel duruşu vardı.


6- Faye Dunaway / Bonnie and Clyde


Bonnie ve Clyde'ın hikayesinin anlatıldığı bu filmden zihinlerde Warren Beatty'nin soğuk ve karizmatik seksapelinden çok Fay Dunaway'in sonuna kadar dişi halleri kaldı. Film çok fazla erotik sahne barındırmamasına rağmen Dunaway her hareketine sinmiş kadınsılığı ve çekiciliğiyle erkeklerin her dönem favorisi oldu.

7-Eva Green / The Dreamers (Düşler, Tutkular ve Suçlar)


Ünlü yönetmen Bernardo Bertolucci'nin 2003 yapımı 'The Dreamers' filminin Isabella'sı Eva Green bu filmdeki performansıyla listede yer almayı garantileyen isimlerden. Filmin sansürsüz yayınlanan pek çok fetiş sahnesindeki cüretkarlığı ve doğanın bahşettiği hediyeleri rahatça sergilemesi ile bile bunu hak ediyor.


8- Karen Allen / Animal House (Hayvan Evi)


Karen Allen'ın ne bir erotik sahne ne de çıplak bir görüntüsünün yer aldığı 'Animal House'la bu listede yer almasının nedeni sadece bir tişörtle seksi olabilme yeteneğinde yatıyor. Bu yetenek yönetmen John Landis'e göre tamamen Allen'ın çocuksu ama aynı zamanda olağanüstü seksi yüzüyle ilintili.


9-Jean Seberg / Breathless (Serseri Aşıklar)


Jean Seberg, 'Serseri Aşıklar'da Jean Paul Belmondo'ya “Paris'te benden daha güzel kızlar var” derken aslında yalan söylediğini kendisi de biliyordu. İncecik bedeni ve kısacık saçlarıyla o dönem erkeklerin hayal ettiği kadın tipinden hayli farklı bir portre çizen Seberg'in seksapeli tam olarak da bu zıtlığında yatıyordu.

10- Brigitte Bardot - Jane Birkin / Don Juan 73


Hâlâ erkeklerin iç geçirerek andığı 70'li yılların seksapel timsalleri Brigitte Bardot ve Jane Birkin'in birlikte rol aldığı 'Don Juan 73'ün en akılda kalıcı yanı, kuşkusuz Birkin ve Bardot'nun aynı yatakta çıplak oldukları sahneydi. Jane Birkin yıllar sonra yaptığı açıklamayla zaten bu tespiti doğruladı: “Çok kötü bir filmdi. Ama Bardot'yla yatak sahnemiz her açıdan mükemmeldi. O dönemlerde Brigitte'in vücudunun her parçası gerçekten mükemmeldi.”

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons