14 Şub 2009

En çok kazanan 10 tenisçi

Tenis sporu henüz ülkemizde o kadar da gözde bir spor değil ama hiç şüphesiz izleyip takip edenler vardır.Dünyada en çok kazandıran sporlardan biri olan tenis ülkemizde yaygınlaşır mı, Hülya Avşar'ın bu konuda ne katkısı olur bilemiyoruz ama ünlü tenisçileri kazandığı rakamlar hiç de azımsanacak gibi değil.

1. Roger Federer


Son grand slam turnuvalarının 9'unda finale çıkan Roger Federer hiç kuşkusuz dünyada en çok sevilen tenisçilerden biri.Bu performansı ona milyon dolarlar olarak geri dönmüşe benziyor. 41 milyon dolarlık geliri ile listemizde 1 numara oluyor.Nadal'ı yenip dünyada tenisin 1 numarası olduğunu da tekrar görürüz inşallah.

2. Maria Sharapova



Tenisteki başarılarının yanı sıra güzelliği ile de çok konuşulan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, 26 milyon dolarlık geliri ile listede iki numarada yerini aldı.Çığlıkları kortlardan, pozları Playboy'dan eksik olmaz inşallah.

3. Rafael Nadal


Teniste altın çağını yaşayan İspanyolların asi çocuğu Rafael Nadal, aldığı altın olimpiyat madalyasının ardından 18 milyon dolarlık geliri ile 3. sırada yer buldu.(Son kazandığı turnuvalardan aldığı rakamlar dahil değildir.)

4. Andy Roddick



Avurstralya Açık 2009'da yine Federer'e kaybeden Amerikalı tenisçi Roddick, Lacoste ile yaptığı 15 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması ile listemizde 4. sırada.

5. Venus Williams


5 Wimbledon şampiyonluğu sonunda 15 milyon dolarlık geliri ile 5. sırada yer alıyor.

6. Serena Williams

Ablası gibi tenis kortlarının aranılan isimlerinden ve bir ara ülkemize de gelen Serena 15 milyon dolarlık kazancı ile ablasının ardından 6. sırada.



7. Justine Henin




2000-2007 yıllarında gösterdiği performansla hala en sevilen bayan tenisçilerden olan Henin, 10 milyon dolarlık geliri ile 7. sırada yer alıyor.

8. Novak Djokovic



Şu an dünya sıralamasın 3. sırada bulunan Sırp tenisçi Djokovic, 9.5 milyon dolarlık kazancı ile 8. numarada.




9. Ana Ivanovic




Roland Garros kazanan ilk Sırp raket olan Ana Ivanoviç toplamda 8 milyon doları bulan kazancı ile 9. sırada yer aldı.




10. James Blake



Kortların Harvard'tan terk tenisçisi James Blake, Nike ve Evian ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarından kazandığı 7.5 milyon dolar ile listemizde son sırada yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons