11 Şub 2009

En fütüristik dizüstü bilgisayar tasarımları

Bilgisayar teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bu günlerde, bilgisayar üreticileri pazar paylarını arttırmak için adeta yarış halindeler. Kimi zaman sundukları yüksek performanslı ürünlerle, kimi zaman düşük fiyatlı ürünlerle kullanıcıya ulaşma derdindeki dünyanın önde gelen bilgisayar üreticileri bu sefer de sıradışı laptop tasarımlarıyla karşımızdalar... Her bir teknoloji harikası olan bu aletler teknolojiseverlerin mutlaka ilgisini çekecektir. Geleceğin bilgisayarları olarak tanımlayabileceğimiz bu ürünleri biraz daha yakından tanıyalım.

1. Canova Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar
Tasarımıyla tam bir konsept ürünü olan Canova Çift Ekranlı Dizüstü Bilgisayar, hassas dokunmatik iki ekrana sahip. Normal bir dizüstü bilgisayarın tüm işlevlerinin yanı sıra kitap, gazete gibi materyalleri elinizde tuttuğunuz gibi okuma imkanı veriyor.

2. Vaio Zoom


Vaio Zoom Dizüstü Bilgisayar, çift taraflı holografik ekranı ile açıldığında dokunmatik bir klavye halini almakta. Kapandığında ise şeffaf hale gelmektedir.


3. DesCom





DesCom marka bu bilgisayar ise pek dizüstü diye tarif edilemez çünkü bir masaya entegre olarak tasarlanmış.Bu konsept bilgisayar da diğer rakipleri gibi holografik klavyeye sahip.




4. MacTab




MacTab, Apple firmasının MyBook markalı dizüstü bilgisayarının son hali. Görünümü ile gayet cazip bu bilgisayarın en dikkat çeken özelliği gövdeden ayrılabilen kablosuz klavyesi... Mıknatıs ve çentiklerle ana gövdeye tutturulabilen bu klavye ile taşıma kolaylığı sağlanmış.



5. Compenion




Compenion markalı bu dizüstü bilgisayar Felix Schmidberger tarafından tasarlanmış. OLED teknolojisiyle yapılmış iki yatay ekrana sahip ihtiyaç halinde ekranlardan biri klavye işlevi görebiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grocery Coupons